Naturnära aktiviteter

Passa på att se er omkring

Slappna av i vår vedeldade bastu, lyssna på fågelkvittret längs vandringslederna, testa fiskelyckan eller varför inte ta en ridtur på Tingetorps islandshästar?

Med våra aktiviteter kan vi lova att din vistelse kommer att fyllas med roliga minnen och glada stunder! Läs mer om våra aktiviteter här nedanför.

Naturupplevelser

Inom 300 m når du skogen med fina djurstigar och skogsvägar att vandra på. Slå dig ner på en stubbe eller sten och lyssna på skogens ljud och tystnad, kanske meditera en stund? Titta på de små detaljerna på marken, träd och buskar och njut av stillheten.

Vedeldad bastu

Ca 10 minuters promenad tar dig till bad vid sjön. Basta och svalka dig med ett dopp i sjön under sommarsäsongen i goda vänners lag. Under vintersäsongen står bastun i vår privata trädgård ca 150 m från stugorna. Det finns plats för max 5-6 personer samtidigt i bastun.

Utomhusmatlagning

Ta med familjen, vännerna eller arbetskamraterna på en annorlunda matupplevelse och laga en middag tillsammans vid brasan på stranden. Njut av omgivningen, dofter, färger, smaker och gemenskap. Tillåter vädret dukar vi borden på gräsmattan eller på bryggbåten, och vid regn blir det i vindskyddet.

Vi guidar och ordnar med alla detaljer, för 4-12 personer.

Natursköna vandringsleder

Östgötaleden går förbi utanför husknuten och genom en vacker natur- och kulturbygd där du kan känna historiens vingslag. Det går också att ansluta till Tjustleden i norra Västerviks kommun.

Sällsynta insekter på bergssidan och ett rikt fågelliv vid kärrmarkerna runt ån är andra områden som är intressanta.

Har du tur kan du se vilda djur som rådjur, hjortar, vildsvin och rävar!

Plocka svamp & bär

Att plocka smultron och stoppa direkt i munnen, eller trä dem på strån för att ätas senare, hör ju sommaren till.

Vildhallon, blåbär och många olika svampar finns i skogen när det regnat tillräckligt mycket. Vi guidar och visar gärna var bären och svampen kan finnas under juli-oktober.

Fiske

Att titta på flötet och med spänning vänta på att fisken ska nappa har en rogivande effekt på de flesta människor. Därför finns det möjlighet att meta och kastspöfiske för eget bruk i ett begränsat område i sjön. 

Du kan även hyra vår enkla lilla roddbåt för en roddtur på sjön, flytvästar ingår.

Ridning

Passa på att ta en tur på hästryggen. Tingetorps islandshästar erbjuder turridning, ridning i paddock/ridhus och mer!