Utflykter i vår fina omgivning

Utflyktsmål

Det finns 21 naturreservat i Åtvidabergs kommun som nås med bil inom 45 minuter, det närmaste bara 4 km bort. Östgötaleden passeras av en del av dem.

Trollegater i Kinda kommun, naturreservat med Sveriges största urbergsgrottor.

Några av alla utflyktsmål som du kan njuta av över en dag är bl.a. Kolmårdens Djurpark, Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby, Linköping med bland annat Gamla Linköping, Flygvapenmuseum och Västervik och Sankt Anna skärgård, som du åker till på en dryg timma. Valdemarsvik med Gryts skärgård når du inom ca 40 minuter med bil.

Några av alla muséer som finns i Åtvidaberg med omnejd är t.ex. Risten-Lakviks järnvägsmuseum, Bruks- och Facitmuseum, Åssa Industri- och bilmuseum och Överums bruk.

Titta på när världens enda Solkanon som är i bruk skjuter sin middagssalut i Åtvidaberg 1 maj-31 augusti.

När du är här kan du passa på att gå på match med Åtvidabergs eget fotbollslag, ÅFF och ta en runda på Åtvidabergs golfbana, en av landets äldsta golfbanor eller äventyrsgolfen i Folkets park. Kombinera gärna med en fika eller lunch på någon av caféerna och restaurangerna i Åtvidaberg.

Shopping

I Falerum, 3 km finns en butik för märkeskläder, litet café med blom- och presentbutik och en enklare lunchrestaurang.

Livsmedelsbutik finns i Åtvidaberg, 12 km och Ukna, 15 km.

Några förslag på gårdsbutiker väl värda att besöka är Herrsäters gård som säljer prisbelönt ostkaka, sylter, ostar och annat gott.

Stora Björksved säljer lammprodukter och presentartiklar, finns också ett litet café där. Några sommarbutiker, loppisar och små caféer finns också här och där.

Utflyktsgalleri

Kärlekens trädgård Gryt

Schaktet Stenebro gruva

Parken och orangeriet Adelsnäs i maj

Mormorsgruvan gruvhål

Mormorsgruvan

Kvarnen Forsaström

Höstskog

Hjortbesök